Üks hea alternatiiv lehmapiimale on sojapiim. Kui sojapiima ise teha, siis kulub selleks ainult ca 70g kuiva sojauba. Sellest saab valmistada piimamasinas 1liitri piima ja järgi jääb veel ca 130g okarat. Piim valmib 20minutiga.
Värskelt keedetud sojapiim vajab maitsestamist. Sojapiima maitsestage alati kohe peale kurnamist! 1 liitri värske sojapiima maitsestamise võimalused:
- Lisa piimale 1sl vanillsuhkrut ja paar tera head soola
- Tulisesse sojapiima lisage lahtilõigatud vanillikaun, sulgege anum hermeetiliselt ja hodke vähemalt 30min. Vanillikaun annab maitse tugevamalt küll piima kuumutades, samas saab ka sellel moel tuntava naturaalse aroomi. Lisage veel omal valikul sobivat magustajat ning paar tera head soola.
- Sojapiima võib maitsestada edukalt banaaniga, meega, tahhiiniga.
- Lisage sojapiimale mett koos jahvatatud seesamiseemnetega, kaneeli, kurkumit.
- Leotatud aprikoosid koos seesamiseemnetega annava koorese maitse. Mikserdage segu üle ja lisage värsket piparmünti ja stevia lehti – saate hea toniseeriva joogi.
- Lehti jms tükilist lisades blenderdage kohe tuline piim ja serveerige. Kuumal ajal võib purustatud jääd klaasi põhja paigutada.
Kuumalt vahustades saate sojapiimast mõnusa vahu klaasis olevale segule. Vahustamise ajal sobib lisada munaasendajat klaasi piima kohta 2-3 tl.