Soja burgerid on lihtne ja tervislik suupiste, mis täidab kõhu. Soja tükkidest ja kartulis põhinevad kotletid friteeritakse ja serveeritakse hamburgeri kukli vahel koos riivitud juustu, tomat viilude ja salat täitematerjaliga. Lisa juurde kastet ja naudi seda hommikusöögina.
Koostis
- 1 pakk soja tükke
- 1/2 hunnik tükeldatud korianderit
- 1/2 tass hernestega
- 1 porgand, kooritud ja tükeldatud
- 1 tükk ingverit, purustatud
- 3 küüslauguküün, purustatud
- 1 tl röstitud korianderi seemnete pulber
- 1/4 tl röstitud köömende pulber
- 1/4 tl curry pulber
- 3 keskmise suurusega keedetud ja hõõrutud kartul
- 2 roheline tšillipipar
- Jahu katmiseks
- soola maitse järgi
Valmistamine
Keeda soja tükid kuumas vees 5 minutit, kuni nad on pehmed ja kohevad.
Pigista vesi soja tükkidest välja. Köögikombaini abil (saab ka kausis segades), lisada kõik koostisosad välja arvatud kartul ja jahu. Segada kõik ühtseks massiks.
Suures kausis, sega koostisosad koos purustatud kartulitega, moodustades ühtlase segu.
Jaota segu 6 portsjoniks.
Vormi iga portsion burgeri kujuks.
Aseta burgereid külmkappi 10 minutiks.
Kasta iga burger jahuga ja prae madalal tulel.
Serveeri burgereid hamburgeri kukliga. Peale võid lisada teravat tšillikastet. Lisa salat, sibul ja tomat viiludena burgeri vahele.