See salat on mõjutatud Indoneesia traditsioonilisest, mistõttu maitseb eksootiliselt kuid maitseb tõesti ülihea.
Koostis:
- 3 spl taimeõli
- soola maitse järgi
- 1 pakk tofut, lõigatuna kuubikuteks
- 2 väikest kartulit, keedetud ja viilutatud
- 1 punt värsket spinatit, aurutatud
- ½ pead värsket rohelist kapsast, hakitud ja kergelt aurutatud
- 1 karp mungoa idusid, pestud
- 4 küüslauguküünt
- 1/4 tassi röstitud maapähklid
- 5 tl sojakastet
- 3 spl laimi või sidrunimahla
- 4 tl pruuni suhkrut
- 1/4 tl cayenne’i pipart
- 2 spl vett
Ettevalmistus:
Kuumuta õli ja lisa tofu väikeste tükkidena. Pruunista umbes 4-5 minutit, kuni on mõlemalt poolt juba pruunikas.
Kastme valmistamiseks pane küüslauk, maapähklid, sojakaste, laimi-ja sidrunimahl, suhkur, Cayenne’i pipar ja vesi kaussi ning sega, kuni kaste on siidjas. Kui kaste tundub liiga paks, lisa veel üks teelusikatäis vett.
Laota tofu, kartul, spinat ja kapsas, idud ja röstitud maapähklid taldrikutele ning vala üle kastmega. Serveeri kohe.