- 100 g võid
- 130 g suhkrut
- 2 muna
- 1 tl vanilliekstrakti
- 45 g kakaod
- 3/4 tl küpsetuspulbrit
- 3/4 tl soodat
- näpuotsaga soola
- 170 g sojajahu
- 160 ml sojapiima
Täidis:
- 200-250 g kirsse
- 300 g kohupiima
- 3 dl vahukoort
- ühe vanillikauna seemned
Kaunistuseks:
- 100 g tumedat šokolaadi
- 50ml vahukoort
- 150-200 g kirsse
Tee nii:
Valmista põhi. Selleks vahusta või suhkruga kergeks ja õhuliseks. Vahusta ükshaaval sisse munad. Sega juurde vanilliekstrakt, kakao, sooda ja suts soola. Mikserda taignasse pool jahust, seejärel kogu piim ja siis ülejäänud jahu. Vahusta kuni kõik on hästi segunenud. Vala tainas 24 cm läbimõõduga võitatud lahtikäivasse vormi ja küpseta 180-kraadini eelkuumutatud ahjus, umbes 30-35 minutit. Valmis põhi on tahke, pooleks lõigates aga pehme ja vetruv.
Lase tordipõhjal jahtuda ja lõika see ristipidi kaheks kettaks. Aseta alumine ketas serveerimisalusele ja pane selle ümber lahtikäiva vormi servaosa. Kata põhi kirssidega. Valmista täidiseks kohupiima-vahukoore segu – vahusta vahukoor, lisa kohupiim ja vanillikaunast välja kraabitud seemned ning vahusta veel kergelt üle kuni kõik on segunenud.
Vala tordipõhjale umbes pool kohupiima-vahukoore segust ning kata see teise koogikettaga. Vala peale ülejäänud kohupiimasegu, silu ära ja pane üleöö külmkappi seisma. Järgmisel päeval eemalda koogivormi rõngas (kui Sa ei katnud seda enne küpsetuspaberiga, lõika enne koogi ja vormi vahelt noaga läbi). Sulata šokolaad 50ml vahukoorega ja vala saadud sulašokolaadiga tort üle. Pealt kata tort kirssidega. Hoia kuni serveerimiseni torti külmas.