- ca 240g pehmet tofut (saadud ühest keedust,kus sojaube oli täis mõõdik,s.t.ca 200g)
- 120 g kuivi indiapähkleid
- 1-2tl laimimahla
- lusikaotsaga Himaalaja soola
1.Leota pähkleid 10-12 tundi.Loputa ,kalla blenderisse.
2.Lisa värske pehme tofu ja töötle läbipaistvaks läikivaks massiks.Maitsesta ja töötle veel kord.
3.Õhukindlalt kaanetatult säilib külmkapis vähemalt nädala.
Soovitus:
1.Täiusliku maitse ja konsistensi saab kreem 24 tunni külmkapis valmides.
2.Konsistensi saab reguleerida soja-või pähklipiimaga vedelamaks,õlidega,näiteks külmpresskookosõliga kohe väga tugevaks koogikreemiks.
3.Kastmena kasutades lisa ürte pisut enne serveerimist.
Hästi sobivad basiilik/tüümian/sidrunhein/piparrohi vm.
4.Sama kreemi võib kasutada magusalt või mittemegusalt röstitud okaraga,segades vahekorras 2:1(näiteks 2dl okararösti ja 1dl kreemi) kas soolase või magusa koogi põhjaks.
Segatud koogipõhi katatoidukilega ja jäta mingi raskuse/vajutise alla valmima.