Suur kausitäis salatit (10-15-le inimesele).
Salat:
- pisike punane peakapsas või sektor suuremast
- 6 suuremat porgandit
- väike juurseller
- rediseid
- rukolat
- soola, pipart vastavalt maitsele
- poole sidruni mahl
Pese kapsas ja haki õhukesteks ribadeks. Aseta kapsaribad suurde salatikaussi. Pese ja koori porgandid ning lõika neist köögiviljakoorijaga õhukesed ribad või lõika lihtsalt väikesteks tükikesteks. Lisa salatile. Koori juurseller ja toimi samamoodi nagu porgandiga. Pese redised, lõika õhukesteks viiludeks ja lisa salatile koos pestud rukola, soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega kõik puhaste kätega hoolikalt läbi.
Maapähklikaste:
- 300 g röstitud ja soolatud maapähkleid
- 300 ml apelsinimahla
- 2 spl sojakastet või tamarit
Purusta maapähkleid, kuni tekib ühtlane või. Lisa apelsinimahl ja sojakaste. Mikserda kõik ühtlaseks kreemjaks kastmeks. Serveeri kastet kannus, nii-et iga sööja saab endale meelepärase koguse valada.
Grilltofu:
- 3×250 g kõva tofut
- praadimiseks õli
- suitsust grillkastet (Felix või Santa Maria)
Lõika tofu pikkupidi pooleks (kaheks ristkülikuks). Lõika mõlematest ristkülikutest kolmnurgad. Vala kuumale pannile paras ports õli ja prae tofukolmnurki, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Aseta tofutükid kaussi ja vala peale paras ports grillkastet. Sega kõik hoolikalt läbi, nii et kõik kolmnurgad oleksid ilusasti grillkastmega kaetud.
Salati juurde serveeritakse kannukesega maapähklikaste ja iga salatiportsu peale on mõeldud ka 2-3 tofukolmnurka.
Sandra Vungi