Koostis:
- 250-300 g makarone (omal valikul, kas pennesid või nt farfallesid);
- 250 g pehmet maitsestamata tofut;
- 200 g külmutatud või värskeid rohelisi ube (pikad oakaunad);
- 100 g kirsstomateid;
- 50 g päikesekuivatatud tomateid;
- Kaste: 2 spl punase veini äädikat;
- 1-1,5 tl laimi mahla;
- 1 tl oliiviõli;
- 0,5 tl mett;
- 0,25 tl soola;
- Maitse järgi pipart;
- 1-3 küüslauguküünt.
Valmistamine:
Võta tofu pekendist välja ja kuivata paber käterätiga. Lõika tofust parajad kuubikud ning pane pannile natuke oliiviõli ja prae tofut pannil seni, kuni on mõlemalt poolt kuldne. Lase jahtuda. Keeda makarone pakil oleva õpetuse järgi (jäta al denteks), kurna ning pane kaussi. Poolita kirsstomatid ja lisa makaronide juurde ning tükelda ka päikesekuivat.
Tomatid ja lisa makaronide segule. Sega omavahel kokku tofu ja makaronid. Valmista kaste:sega omavahel äädikas, õli, laimimahl, mesi, sool, pipar ja purustatud küüslauk. Sega omavahel hoolikalt kõik läbi. Vala kaste makaronide segule ning sega, lase veidi seista.