2016 aasta soja retseptikonkursi võitja on selgunud! Võitjaks tuli huvitav retsept “Taimne ja tervislik riisiroog”. Võitja e-mail on ulle.******@email.ee. Võtame võitjaga ühendust.
Täname kõiki osavõtjaid ja soovime palju õnne võitjale!
Taimne ja tervislik riisiroog
Koostisosad:
- 500g tofut tilli ja peterselliga
- 0,5tl suitsutatud paprika pulbrit
- näpuotsatäis safranit (vastavalt oma maitsele)
- ½ teelusikat kurkumit
- 6sl riivitud värsket tomatit (võib kasutada ka tomatipastat)
- 200g rohelisi värskeid ube (koos kaunadega)
- 100g valgeid ube (võib ka konservoad olla)
- 2-3 artišokki
- 150g riisi
- 1tl puljongipulbrit
- 1-2tl broilerimaitseainet
- vett, õli, roosat soola
- 0,5tl rosmariini
- natuke mett maitsestamiseks
Kogused on arvestatud umbes kahe inimese jaoks. Lõigake tofu kuubikuteks (parem kui tofu on tugeva tekstuuriga, muidu võib minna pudruks), segage õli ja puljongipulbriga ning jätke tofu ca tunniks ajaks marineerima.
Seejärel valage tofu pannile ja praadige kergel tulel kuldpruuniks. Lisage tükeldatud oad ja tomatid, punase paprika pulber ning tükeldatud artišokid.
Praadige kergelt läbi, et maitsed seguneksid. Lisage vett niipalju, et segu oleks kaetud ja laske aeglasel tulel ca 15min keeda, et oad saaksid küpseks.
Maitsestage segu soola ja meega. Seejärel lisage riis, safran ning kurkum. Laske riisil keeda 10 min ja lisage rosmariin. Seejärel jääb veel üle oodata ca 10min kuni riis on pehme ja võibki sööma hakata. Lõpus võib veel keerata tule hästi tugevaks, et riis kergelt põhja kõrbeks, see annab hea kõrvalmaitse roale.
Head isu!