- 1,5 tassi puhastatud kirsse
- 3 teelusikat suhkrut
- 500 ml sojapiima
- 2 supilusikat koort
- vanilli maitselist sojajooki
- kirsilikööri
Valmistamine:
Purusta kirsid blendris ühtlaseks, lisa suhkur ja jätka blenderdamist kuni on kogu mass korralikult segatud. Lisa sojapiim ning umbes teelusikatäis kirsilikööri ja 2 supilusikatäit vanillimaitselist sojajooki.
Blenderda ühtlaseks massiks ja pane plastiknõusse. Aseta sügavkülmikusse.
Et tuleks parim kreemjas jäätis, võta iga 30 minuti järelt välja ja sega hoolikalt, lõhkudes jääkristallid ning aseta tagasi sügavkülma.
Serveerides võid asetada jäätisele paar kirssi ja lasta kirsilikööri ja šokolaadikastmega üle.
Retsepti autor Tiina Veskioja