- 6 dl sojahelbeid
- 6 dl jämedaid kaerahelbeid
- 100 g kreeka pähkleid
- 100 g mandleid
- 100 g metsapähkleid
- 100 g india pähkleid
- 2 dl päevalilleseemneid
- 2 dl kõrvitsaseemneid
- 1 dl linaseemneid
- 1,5 dl väikeseid rosinaid
- 200 g kuivatatud aprikoose
- 100 g kuivatatud kirsse
- 3 dl vett
- 3 spl mett
- 2 spl õli
- näpuotsaga soola
Haki pähklid vastavalt soovile peenemaks, sega kaerahelveste ja seemenetega kokku suures kausis, vala juurde soojas veel sulatatud mee-õli segu, sega läbi ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rösti ahjus c 20-30 min 200-220 kraadi juures, olenevalt ahjust. Müslit peab röstimise ajal aeg ajalt segama, et ei läheks kõrbema ja kuivaks ühtlaselt!
Vahepeal haki peenemaks kuivataud arpikoosid ja kirisi (võid ka asendada millegi muuga või ära jätta). Lase röstitud müslil jahtuda ning sega seejärel kokku kuivatatud puuviljade, rosinate ning sojahelvestega. Pane purki ja söö terviseks, kas piima või jogurti või jogurtipiimaga!
See on meie pere lemmikmüsli mis maitseb nii mehele kui lastele ja ei ole liiga magus (magusust saad meega ise reguleerida). Samas aga väga tervislik ja kasulik.
Antud kogusest tuleb päris palju müslit, nagu kuivainete koguse järgi ka näha, seega kui kahtled, tee katsetuseks väiksem kogus.
Retsepti autor Inga Merioja-Nuum