- 500 g pehmet tofut
- 170 g (ca 3dl) jahu
- 120 g palmi ehk kookoserasva
- ½ tl fosfaadivaba küpsetuspulbrit
- lusikaotsaga meresoola
- pisut suhkrut, oleneb millist segu kasutad
- Täidiseks sobivad nii magusad, kui soolased segud. Näiteks kuumutatud okaravõie paprika-porru ja küüslaugu lisandiga.
Valmistamine:
Sega jahu, tofu, sool ja suhkur kergete liigutustega (mitte kokkusurudes), siis lisa sulatatud rasvaine juurde. Nüüd suru õrnalt kätega tainas kokku palliks.
Hea on seda taigent rullida kahe küpsetuspaberi vahel, eelnevalt paberit õlise majapidamispaberiga üle tõmmates või siis käega kergelt taigent laiali suruda.
Antud kogusest saab 6 õunapirukat ja ühe ca 23–25cm pikkuse okaravõidega rulli.
Kui taigen laiali, lõika taignanoaga parajad pirukasuurused kujundid, paiguta täidis, keera teine taignapool peale. Vajuta kahvliga pirukapooled kokku. Õunatäidise alla paigutage teelusikaga pisut okararösti. Kui täidis on mahlane võib nõrguda küpsemise ajal mahla välja! Näiteks rabarber, kapsas vm.
Pirukad või rull tõsta plaadile, kasuatades abivahendina köögilabidat. Küpseta 180-200 kraadilises eelsoojendatud ahjus kuldseks. Tulised pirukad võiks oliivi ehk mõne muu õliga määrida.
Küpsetis säilitab maitse ja pehmuse mitmeks päevaks, küll aga pole nii õhuline, kui nisujahu tooted.
Sama taigen sobib plaadipirukate põhjaks, tuleks ainult ette küpsetada ca 10 minutit. Kui kasutate vedelat margariini, siis hoidke taigent ca 30 min külmkapis enne pirukate vormimist.