- 2-3 ehk ca 250g värskeid, punaseid tomateid
- 1,2 dl purustatud chia seemneid
- 1-st piimakeedust saadud okaraga
- 3 sl ehk 30g okarajahu või maisitärklist
- 2 sibulat
- 2-3 küüslauguküünt
- herbamare chilliga ürdisoola
- pisut cayanne pulbrit või paprikajahu
- himaalajasoola
- 1tl mett
- värsket basiilikut
- okarajahu või riisijahu või kliisid või heledat tatrajahu paneerimiseks
- head õli
Eemalda tomatitel varreosa, lõika tükkideks (võib kasutada ka konserveeritud tomateid omas mahlas), lisa purustatud chiaseemned ja purusta segu ühtlaseks massiks. Kalla segu keedupotti, kuumuta segades kuni keemiseni. Jahuta ja jäta paisuma paariks tunniks köögilauale või terveks ööks külmkappi.
Hauta tükeldatud sibul ja küüslauk vähese õliga, sega taigen kokku, maitsesta, vooli peopesal pihvid, keera neid okarajahus ja küpseta madalal kuumusel kuldseks. Serveeri näiteks rohelise salati ja kõrvitsadipiga.
Autor Merike Tärk