- 150g gluteenivaba kaerajahu (võib kaerahelbed ise ära jahvatada)
- 100g värsket okarat
- 50g kookoserasva ( võid või margariini 115g )
- 3tl indiaanisuhkrut või muud magusainet
- 3/4tl küpsetuspulbrit
Sulata kookosrasv veevannis. Sega okara ja kuivained hoolikalt, lisa rasv, sõtku kõik kokku. Lase 30min valmida, vormi küpsised ja küpseta 180 kraadilises ahjus.
Saab ca 30 õhukest 4cm läbimõõduga muredat küpsist. Sama taigen sobib plaadikoogi põhjaks – siis küpseta ette ca 15-20min. Kui soovid läikivamaid küpsiseid, pintselda/piserda enne ahju panemist üle viinamarjaseemneõliga. Küpsistele võib puistata ka purustatud kuivatud pohli – see annab ka head hapukat maitset.
Merike Tärk