- 1dl täistera kaerahelbeid
- 1dl jahu (nt spelta täisterajahu)
- 1dl riivitud porgandit (peenemad ribad)
- 0,75dl taimeõli (viinamarjaseemne õli või rafineeritud oliiviõli)
- 1sl toorsuhkrut
- 1tl küpsetuspulbrit
- tl otsaga pisut soola
Ja katteks:
- 6-7 keskmise suurusega õuna
- pisut toorsuhkrut või fariinisuhkrut
- kaneelipulbrit
- melissi või piparmündi värskeid lehekesi
- 500 g maitsestatud tofukreemi
- seesamiseemneid (ei pea olema)
Kuidas valmistada:
Sega kuivained, lisa riivitud porgand ja lõpuks taimeõli. Laota taigen 24-26cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja hoia enne küpsetamist vähemalt 30 min külmas.
Küpseta põhja 10-15min 200 kraadilises eelsoojendatud ahjus.
Tofukreemiks kalla mikserdamisnõusse pehme tofu (sojakohupiim), lisa soovitud magusaine, vajadusel maitsesta laimi või sidrunimahlaga ja mikserda ühtlase kreemi saamiseni.
Õunad puhasta ja viiluta. Eesti õunu ära koori.
Melissi või piparmündilehed rebi väikesteks tükkideks.
Õunaviilud laota laiali eelküpsetatud koogipõhjale (las jäävad loomulikult segamini), riputa üle pisku toorsuhkru ja kaneelipulbriga, lisa peenestatud piparmünt või meliss (võib ka ära jääda). Nüüd laota tofukreem õunaviiludele. Kui õunaviilud olid loomulikult laiali aetud koogialusele, siis kreem valgub nende vahele ja annab koogile küpsedes rõõmsama ja kodusema välimuse. Muidugi võid ka õunaviilud ritta laduda ja siis katta tofukreemiga, saad pidulikuma välimusega sileda koogi.
Kreemi kogust võib vähendada või suurendada omal valikul.
Kes soovib, võib kreemi hulka segada 2-3 ehk veel rohkem lahtiklopitud kanamuna.
Küpseta 200 kraadilises ahjus ca 30minutit. Luba koogil jahtuda!
Koogi võib valmis küpsetada paar päeva enne serveerimist, jahedas säilitades maitse ja välimus säilivad.