- 300 g pehmet tofut
- 2sl ehk 0,5dl sojapiima
- 3sl ehk 0,6dl kuivatatud naturaalset okarajahu (kuivatatud/röstitud ja siis jahvatatud)
- 1tl Herbamare ürdisoola
Mikserda tavalise saumikseriga kergesti ühtlaseks massiks.
Triibuks kasutage seekord kergelt kuumutatud sibulat, küüslauku ja porgandit ja 1/4 pakki külmutatud letšot (aedvilja võib igaüks oma maitse järgi valida, võib ka lisada liha või singitükikesi, kui muidu ei saa). Vormi pange seda segu 6 supilusikatäit.
Võtke vorm, 18 cm läbimõõduga, katke põhi küpsetuspaberiga, määrige taimse õli või gluteenivaba vedela margariiniga, raputge peale pisut okarajahu. Valage 3/4 tofusegu põhjale, lükake lusikaga laiali ja katke ettevalmistatud aedviljaga.
Järelejäänud tofusegule lisage 2sl=0,5dl sojapiima, segage ja vajadusel maitsestage täiendavalt ürdisoolaga. Tõstke segu lusikaga aedviljatriibule, katke seesamiseemnetega ja piserdage pinnale taimset õli vms rasvainet.
Kui soovite, asendage seemned riivitud parmesani või mõne muu juustuga.
Pirukas küpseb kuldseks 30 minutiga 180 kraadilises eelsoojendatud ahju keskosas. Jagub 3-4 korraks ühele inimesele.