Vaja läheb:
- 400g külmutatud juurvilja
- ca 150g pehmet tofut
- 1tl sidrunipipart
- maitse järgi ürdisoola või aroomisoola
- värskeid petersellilehti või muud maitserohelist
Katteks:
- 2 keskmist tomatit
- 100 g soja salatikastet
- mozarellat või riivitud parmesani või muud juustu
- oreganot või muud ürti omal soovil
- herbamare ürdisoola
Kalla juurviljad kaussi, sega juurde maitsestatud ja purustatud pehme tofu, vala kõik 16*22cm vormi.
Kata segu soja salatikastmega. Aseta vorm eelsoojendatud 180 kraadilisse ahju. Küpseta 25-30 minutit, kuni vormi ääred hakkavad kergelt pruunistuma.
Kui katad vormi tomativiiludega, raputa ürdid ja pisut herbamare ürdisoola tomatitele. Aseta vorm ahju, küpseta ca 15 minutit ja nüüd kata mozarellaviilude ehk soovitud juustuga, küpseta kuni juust hakkab parajalt sulama.
Soovitused
- Kui külmutatud aed,-juurvili on väga suuretükiline, lõika väiksemaks.
- Proovi näiteks brokolit koos kõrvitsaga! Üldiselt sobivad kõik segud, mis maitsevad.
- Toore, väga tugeva juurvilja (näiteks kaalikas, naeris, porgand) võid peenestada riiviga või aurutada 1-3 minutit enne vormi panekut.
- Eelmise päeva järelejäänud aed,-juurviljad hoia külmutuses, saad maitsva vormi tänaseks õhtuks.
- Sobib iseseisvaks toiduks. Võib pakkuda liha, kala juurde. Külmalt sobib hästi võileivakatteks!