Vastavalt ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni andmetele kasvab ülemaailmne nõudlus toidu järele aastaks 2050 70 protsenti või rohkem . Lisaks kasvab tugevalt ka ülemaailmne vajadus valgu järele. Et mitte liigselt koormata maad, veeressursse ja fosiilkütuseid nõuab see tõsiseid ümberkorraldusi kogu maakera toiduainetetöösuses.
Sojavalgu tootmine on palju tasuvam ja ka keskkonnasõbralikum, kui senilevinud valgu ressursid. Toiduainete tootmine võtab järjest rohkem energiat ja loodusressursse. Kuna järjest rohkem hakatakse hindama ökoloogilise jalajälje olulisust siis on hakatud võrdlema erinevate toiduainete tootmise tagajärjel tekkivat jalajälge. Hinnates erinevate toiduainete keskkonnamõju on sojavalk jätkusuutlik lahendus hinnates veeressursside kulu ning toidu energeetilist efektiivsust.
Soja vajab palju vähem vett kui muud loomsed valgud nagu piim, liha ja munad.
Veekulu 1 tonni tootmiseks:
Allikas: Food & Agriculture Organization of the United Nations