- 1 must Fazeri kandiline leib
- 1/3 porrut
- 10 redist
- 1 pk Saarema riivjuustu
- 1/2 värsket kurki
- 250g Nõo Doktori vorsti
- 1 väike punane sibul
- 4 pk Soja salatikastet
- sidrunipipart,aroomisoola,värsket tilli
Leiva tükke on vaja 18 tk, tavaliselt kulub selleks terve leib. Leivaviiludel lõigata ääred.
Esimene täidis: pese ja viiluta porru, pese ja tükeldada redis väikesteks kuubikuteks, lisa maitse järgi sidrunipipart. Sega hulka 1 pk soja salatikastet.
Lao leivaviilud alusele 6 tk. Lisa esimene täidis, lao peale teine kiht leivaviile.
Teine täidis: sega omavahel 1 pk Saaremaa riivjuustu ja 1 pk soja salatikastet. Soovikorral võid lisada aroomisoola. Pane teine täidis leivaviiludele. Selle peale aseta kolmas kiht leivaviile.
Kolmandaks kate. Haki värske kurk väikesteks kuubikuteks (võid kasutada ka hapukurki või marineeritud kurki). Haki ka vorst ja punane sibul väikesteks kuubikuteks. Lisa 1 pk soja salatikastet, kui jääb liiga kuiv lisa neljandast pakist salatikastet juurde.
Kata võileivatort seguga. Haki värske till ja puista tordile, kaunista oma äranägemise järgi. Tort tahab läbi imbumist soovitavalt üle öö (hädapärast piisab ka 4 tunnist). Head isu!
PS. Taimetoitlastele soovitan kasutada juustu asemel maapirni, mis tuleks riivida ja vorst lihtsalt ära jätta.
Katrin P.