- 250 g maitsestamata tofut
- 4 suurt punast paprikat
- 2 küüslauguküünt
- 1 väike mugulsibul
- 3 spl tomatipastat
- 3 spl sweet tšillit
- meresoola
- musta pipart
- 2 tl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 4 spl oliiviõli
- 1 väike suvikõrvits
- worchesteri ja tabascot maitsestamiseks
- 2 dl puljongit ( köögivilja või kana)
Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned ja varred. Sibul lõika pooleks, küüslauguküüned jäta terveks. Määri kõik oliiviõli, meresoola, suhkru ja pipraga ning rösti ahjus 180 kraadi juures u. 15 minutit, kuni paprikal koor pealt tumedalaiguliseks muutub.
Lase veidi jahtuda, koori köögiviljad, lisa puljong ning praetud tomatipasta ja purusta köögikombaini või sauseguriga. Kuumuta kaste ning maitsesta eelnimetatud maitseainetega.
Prae 1 cm kuubikuteks lõigatud tsukiini ja tofu oliiviõlis, maitsesta soola, pipra ja sweet tšilliga ning lisa kastmesse.
Kaste sobib hästi basmatiriisi või spahettidega. Kes soovib tugevamat toitu, võib lisada ka kanafilee kuubikuid.
Autor Margit P.