- 4 dl värskeid või külmutatud marju või toorhoidist
- 2 dl sojajogurtit
- maitse järgi suhkrut.
- Kastme valmistamiseks:
- 0,5 l piima,
- 2 sl kakaopulbrit,
- 2 sl kartulijahu,
- 2 sl suhkrut,
- 1 tl vaniljesuhkrut.
Marjad purustada saumikseriga, lisada sojajogurt ja suhkur ning hõrgutis asetada sügavkülmikusse. Pool tundi enne serveerimist võtta magustoit sügavkülmikust välja ja lõigata kas tükkideks või tõmmata sellest jäätisekulbiga pallid.
Kastme valmistamiseks kuumutada piim keemiseni, lisada vähese külma piimaga segatud kakaopulber ja kartulijahu ning keeta väga tasasel tulel pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsestada vaniljesuhkruga.
Serveerimisel võib kaunistuseks lisada melissilehe ja peale raputada veidi tuhksuhkrut.
Saad väga erineva maitsega jäätiseid, kui kasutad erienvaid marju või nende kombinatsioone.
Autor Sirje R.