- 1 klaas sojapiima
- 1 suur lusikas õunaäädikat
- 1/2 klaasi tatrajahu (Eesti Mahe)
- 4 suurt lusikat jahu (tavaline)
- 1 suur lusikas suhkurt
- 1/2 teelusikat soola
- 1 suur lusikas küpsetuspulbrit
- 3 suurt lusikat õli
Valmistamine:
1. Segada omavahel sojapiim õunaäädikaga ja jätta seisma ajaks, mil segan kokku kuivained. Segada jahu, suhkur, sool, ja küpsetuspulber omavahel hästi läbi.
2. Keskmise suurusega kausis kloppida õrnalt omavahel läbi sojapiima segu ja õli. Segada seda massi õrnalt kuni segu muutub kuivaks. Tainas võib jääda väheldasel määras klomppi. Mitte segada liiga pikka aega. Seejärel lasta tainal seista 10 minutit.
3. Teha tainast soovitud suurusega pannkoogid ja praadida kuumaks lastud õlisel pannil kuldpruuniks (praadida umbes 2-3 minutit ühte poolt). Olla ettevaatlik ja mitte neid ära kõrvetada! Tavaliselt keeran parima tulemuse saamiseks kuumuse pliidil keskmise peale.
4. Valmis pannkooke võib serveerida banaani ja vaarikatega või mõne muu lemmikmarjaga. Raputada pannkoogile peale veidi tuhksuhkurt ja juurde võib veel serveerida hapukoort ja juustu.
Valmistusaeg: 20 minutit
2-4 portsjonit