Võtad kas poest valmiskujul ostetud gluteenivaba koogi segu (saab ökopoodidest) või segad ise taigna gluteenivabadest jahudest (riisijahu, sojajahu, maisijahu, kergitaja, suhkur) kokku.
Vedelikuks paned juurde sojapiima või vett koos sojakoorepulbriga. Pulbrit võid panna täitsa vabalt tunde järgi – näiteks 1 klaasi vee kohta võid panna nii 1 supilusikatäie, või ka kaks – nii kuidas ise soovid. Mina panen kookidele tavaliselt pruuni suhkrut või siis vahtrasiirupit või mett. Kõike vabalt, rõõmsalt ja tunde järgi.
Koogi sisse võib panna veel sulatatud shokolaadi – kui poest ostetud valmissegu juba ise ei sisalda, ja/või igasuguseid pähkleid, seemneid.
Sedasama kooki võib loomulikult ka nisujahust teha, kui nisu meeldib ja talud.
Ene K.