- 200g tofut
- 1 tl oliiviõli
- 3 klaasi keedetud (penne/tagitalle) pasta
- 1 klaas tassi tükeldatud keedetud rohelisi ube
- 1 klaas kirsstomatid
- 1 klaas tükeldatud suvikõrvitsat
Kaste:
- 1 spl oliiviõli
- 1 spl punase veini äädikat
- 1 tl värsket sidrunimahla
- 1 tl sojakastet
- suhkrut
- soola
- musta pipart
- 3 purustatud küüslauguküünt
Tükelda tofu kuubikuteks, nõruta köögipaberil. Pruunista tofut u. 5 min oliiviõlis nii, et kõik küljed saaks pruuniks, samal pannil prae kergelt läbi suvikõrvits. Pane tofu ja suvikõrvits jahtuma. Sega kokku jahtunud pasta, suvikõrvits, tofu, oad ja tomatid.
Valmista kaste: sega veiniäädikas ja ülejäänud koostisosad ja loksuta tugevasti segamini. Vala kaste salatisse ja sega kergelt läbi. Hea, kui salat seisab enne serveerimist u. 20 min külmakapis. Head isu!
”
Autor Hedi H.