Vaja läheb:
- 1 keskmine baklažaan
- 4 kartulit
- 4 peenemat porgandit
- 3 sibulat
- 3 küüslaugu küünt
- kahest piimakeedust järele jäänud okarat
- umbes kruusitäis sojapiima
- sama palju kuuma vett
- teelusikatäis karripulbrit
natuke purustatud musta pipart - 2-3 köögiviljapuljongi kuubikut (vastavalt maitsele)
- õli
Kuumuta paksema põhjaga potis õli. Lisa tükeldatud sibulad, natukese aja järel porgandid, baklažaan, küüslauk ja kartul. Vala köögiviljadele peale sojapiim, okara, vesi ja kõik maitseained. Lase toidul kaanetatud potis podiseda keskmisel kuumusel senikaua, kuni kartul ja porgandid on pehmed (vahepeal sega). Naudi koos värske kukli või leivaga.
See on hästi paks ja mõnus supp. Sobib eriti hästi vihmase ilmaga, kui poed teki alla mõnda head raamatut lugema. Sojapiim ja okara muudavad supi mõnusalt kreemjaks. Lisa soovikorral veel endale meelepäraseid ja kodus saadaolevaid köögivilju.
Minu absoluutne lemmik.