Koogi põhjaks läheb vaja:
- 1,5dl Soyolk sojajahu
- 2dl külma vett
- 0,8dl sulatatud külmpress kookosõli
- 0,6dl kakaopulbrit
- 0,5dl maca pulbrit
- 1 tl jaanikauna pulbrit
- 2sl mett
- 10 tilka steviat
- 8 tilka sidruniõli
- paar tera soola
- 1 klaas sidruni ja steviaga maitsestatud okararösti
Kreemiks läheb vaja:
- 500g pehmet tofut
- 1-1,2dl sulatatud külmpress kookosrasva
- 0,6dl toorkakaod
- palmisuhkrut ja steviat maitse järgi
- 1tl vanillisuhkrut või 1/3tl vanilliõli
- 2sl värsket sidrunimahla
- paar tera soola
Kui soovite väga tugevalt tarretunud kreemi, lisage 1tl paisutatud gluteiinivaba želatiini. Siis võib kookosrasva hulka vähendada poole võrra.
Katteks läheb vaja:
- 4 dl tuhksuhkrut (jahvata palmisuhkur)
- 2-3sl toorkakao pulbrit
- 100g toatemperatuuril mandli/maapähklikreemi/magedat head võid
- 3sl piima (sobivad kõik taimsed piimad)
Põhi katke porgandi-apelsinimoosiga:
- 300g puhastatud porgandit
- 2puhastatud apelsini
- 1-e apelsini riivitud koor
- 1-e sidruni mahl
- 200g moosisuhkrut
Hautage porgandid väheses vees muskaadi ja õli vähese lisamisega pehmeks, nõrutage. Lisa tükeldatud apelsin, sidrunimahl, apelsinikoor ja blenderdage ühtlseks. Kallake segu keedupotti, hautage madalal kuumusel ca 5min, lisage suhkur, keetkea veel vaiksel tulel, et moos pakseneks. Jahutage, säilitage külmutuses.
Kallake väiksesse paksupõhjalisse potti külm vesi, sojajahu ja maca, vispeldage ja kuumuta keskmisel kuumusel paksenemiseni, lisage pidevalt segades juurde kookosõli. Kui kookoõli on sulanud, lisage valmispandud kuivained. Segage ja maitsestage.
Võtke pott tulelt, segage juurde okararöst. Laotage segu koheselt 23-29cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Jahutage ja säilitage külmkapis.
Põhja võite valmis teha ka mitu päeva varem. Kui olete lisanud rasva ja muud ained, hoidke temperatuur pliidil madalal, et segu ei kuumeneks üle 45 kraadi. Nii saate tooršokolaaadi koogi.
Enne kreemi vormi kallamist katke põhi apelsini-porgandimoosiga. Jätke põhja ääred ca 2-3cm laiuselt tühjaks, sest kreem oma raskusega vajutab moosi laiali.
Kreemi valmistamiseks blenderdage pehme tofu, lisage muud lisandid, vahustage veelkord, maitsestage vajadusel. Sulatatud külmpress kookosõli lisage viimasena, see toimib ka paksendajana. Kallake kreem keedisekihile, siluge ettevaatlikult laiali. Hoidke kooki vähemalt 4 tundi külmutuses (veelparem kui terve ööpäeva).
Kate lisage 2-3 tundi enne serveerimist. Katteks sõeluge kaussi tuhksuhkur, kakaopulber, lisage või ja piim. Segage hoolikalt. Määrige saadud segu ettevaatlikult ühtlaselt koogile.
Head maiustamist