Retseptikonkursil zürii poolt esiletoodud retsept.
Põhi ja kate:
- 2,5 dl speltajahu
- 2,5 dl kaerajahu
- 0,5 tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 3 spl täistoorroosuhkrut
- 150 g külmkapist võetud taluvõid
Täidis:
- 2 sojapiimakeedust üle jäänud okara
- 3 banaani
- 3 spl täistoorroosuhkrut
Valmistamine:
Põhja ja katte valmistamiseks sega omavahel jahud, sool, küpsetuspulber ja täistoorroosuhkur. Näpi juurde noaga väiksemateks tükkideks lõigatud külm taluvõi, kuni saad purutaolise massi.
Täidise valmistamiseks sega okara suhkru ja kahvliga katkisurutud banaanidega. Puista pool põhja ja katte segust 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Peale määri okara-banaanisegu ja katteks raputa peale ülejäänud pool põhja ja katte segust.
Küpseta 175 kraadi juures olenevalt ahjust 35-45 minutit.
Koogiretsepti on vastavalt oma maitsele lihtne ümber kujundada. Kes armastavad magusamat varianti, lisage suhkrut, samuti ei pea kasutama banaane, vaid näiteks hooajalisi marju või erinevaid kompotte.
Kook on maitsev nii soojalt kui jahtunult, hea serveerida jäätise, erinevate marjade või toormoosidega.
Marit Kasemets