- 200 g lõhefileed
- 1,5 dl tofut
- 1 tl riivitud ingverit
- 1 tl kuivatatud ürdisegu või värskeid hakitud ürte vastavalt oma maitsele
- 1 tl Dijoni sinepit
- 2 dl keedetud brokkolit
Kuumuta ahi 200 kraadini. Purusta keedetud brokkoli köögikombainis või haki hästi peeneks. Võta masinast välja ja pane kõrvale. Püreeri toores lõhefilee tofu ja ürtidega ühtlaseks massiks. Sega brokkoli lõhemassiga ning jaota segu õlitatud muffinipanni pesadesse. Tühjadesse pesadesse vala veidike kuuma vett. Kata pann fooliumiga nii, et see oleks korralikult kaetud ning servad suletud. Pane pann pateedega ahju keskosasse ning küpseta umbes 20 -30 minutit. Ahjust välja võttes lase pateedel mõni minut jahtuda. Eemalda ettevaatlikult, võid abiks võtta puust võinoa. Pateede põhjas võib olla veidi vedelikku, see sõltub tofu kvaliteedist.
Serveeri koos rohelise salati või praetud seente ja aurutatud aedviljadega. Säilib kenasti külmkapis õhukindlas karbis paar päeva. Kui sulle need maitsevad, siis korruta kogused kolmega ja saad pannitäie suupisteid. Kannatavad hästi sügavkülmutamist.
Autor Ave O.