- 40 g tahket rasva (võid, kookosrasva, palmirasva vms)
- 4 dl nisujahu, soovitavalt täistera
- näpuotsatäis soola
- 2 tl suhkrut
- 0,5 tl vanillsuhkrut
- 2,5 tl küpsetuspulbrit
- 2 dl sojapiima
- 2 spl rosinaid
- 2 spl kuivatatud jõhvikaid
- 2 spl kergelt hakitud mõrušokolaadi
- 1 spl mandlilaaste
Lõika külm rasv väikesteks kuubikuteks, lisa jahu, küpsetuspulber, maitseained, sojapiim. Sega ühtlaseks taignaks. Seejärel lisa pestud ja nõrutatud kuivatatud puuviljad, šokolaad ja mandlilaastud.
Tõsta taigen jahusele lauale, patsuta kätega umbes 2 cm paksuseks plaadiks, võta klaasiga vm vormiga välja väiksed pätsikesed, tõsta ahjuplaadile.
Aseta kuuma ahju ja küpseta 250 C juures 12-15 minutit, kuni kuklid on muutunud kuldseks. Parimad soojalt hea moosi ja klaasi külma sojapiimaga.
Autor Pirje P.