Käesolev retsept on mõeldud spetsiaalselt uue piimamasina jaoks, kuid edukalt saab ka aedviljad eraldi keeta ja saumikseri või köögikombainiga püreestada.
Puhasta ja haki väikesteks kuubikuteks:
- 2 keskmist porgandit
- 300-400g kõrvitsat
- 1 sl täisterariisi
- 1 väike sibul
- 2 küüslauguküünt
- 5 cm pikkune ingver
Kalla kuubikud piimamasina põhja,vala juurde külm vesi kuni märgini 1000g. Ühenda masin vooluvõrku,vali supi nupp (Soup) ja vajuta start. Pärast supi valmimist lisa 100g pehmet tofut, lülita masin ringi “Fruit/Vegetable” režiimile.
Kui masin töö lõpetab, kalla püree serveerimiskaussi, lisa 1sl Herbamare puljongit, tilguta pisut vedelat mett ja maitsesta vajadusel täiendavalt. Soovi korral võib lisada head külmpress õli (avokaadoõli).
Paku juurde ürdisoolaga maitsestatud okararösti või täisterajahust krutoone ja riivitud laabijuustu.
Soovitus: enne vee kallamist aedviljadele kontrolli, et kaas sulguks. Kui kaas normaalselt ei sulgu, vähenda aedvilja hulka. Mida väiksemad on aedvilja kuubikud seda rohkem neid mahub.