- 200 g tatrajahu (mahe, eestmaine, Remedyway toodang)
- 50 g kanepijahu (võib asendada tatrajahuga)
- 50 g hernejahu
- 1 tl. soodat
- 1 tl. sidrunhapet
- 1 t. soola
- 1 tl. kurkumit ( võib ka ilma)
- 2 muna (võib vastav kogus munaasendajat)
- 1 ports okarat400-450 ml
- jahedat vett (kogus võib veidi varieeruda)
- 1 dl õli1,5 dl hapukapsast
1. Mõõda ja sega kõik kuivained omavahel eraldi kausis.
2. Klopi või vahusta munad suures kausis korralikult lahti ja lisa okara ning sega ühtlaeks.
3. Lisa muna / okaramassile jahusegu ja hakka lisama vett 1-2 dl kaupa samal ajaltainast segades.
4. Kui pool veest on taignasse segatud, lisa õli ja hapukapsas kõik ühtlaseks segadesning lisa tasapisi ülejäänud vesi. Vee kogus võib varieeruda, kuna oluline on, et tainasei saaks liiga kuiv ega liiga vedel. Õige taigna konsistens meenutab ehk leivavahtu, onveidi õhuline ja kreemine. Parem siiski veidi vedelam tainas, kui liiga paks.
5. Vooderda keskmine suurusega keeksivorm küpsetuspaberiga, vala tainas vormi jasilu pealt tasaseks.
6. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 45 minutit (lisaks 10-15 minutit pealtpruunistamiseks). Õige paksusega tainas kerkib pea topelt ja läheb pealt justkui lõhki.
7. Valmis leib jäta vormi kuni täieliku jahtumiseni. Jahtunult lõika viiludeks ja panekarpi. Külmikus säilb 4-5 päeva.
NB! Seda leiba saab väga edukalt säilitada ka sügavkülmikus. Sealt saab võttaviilukaupa ja panna otse rösterisse. Rösti 1-2 tsüklit ja krõbe võileiva alus ongi valmis. Head isu!