- 125 g külma võid / kookosrasva
- 50 g tuhksuhkrut
- 250 g nisujahu
Kate:
- 100 g pehmet võid / kookosrasva
- 125 g roosuhkrut vms
- 2 tl vanillsuhkrut
- 4-5 spl kartulijahu
- 2 muna
- 200 g okarat (ühest sojapiimateost)
- 300 g värskeid aprikoose
- puisteks mandlilaaste
Hõõru näppudega külmad võikuubikud tuhksuhkru ja jahuga purutaoliseks taignaks. Tõsta 2/3 purust küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (20×30 cm kandiline vorm või 26 cm läbimõõduga ümmargune vorm). Patsuta käega ühtlaseks põhjaks.
Katte valmistamiseks lõika pestud aprikoosid pooleks, eemalda kivid ja püreeri blenderis ühtlaseks püreeks.
Sega pehme või (või kookosrasv) suhkru, vanillsuhkru, kartulijahuga läbi. Lisa okara, munad ja aprikoosipüree, klopi läbi. Tõsta mass taignapõhjale, puista üle mandlilaastude ja ülejäänud puruga.
Küpseta 190 C juures umbes 50 minutit. Lase täielikult jahtuda, seejärel lõika tükkideks.
Lisamärkused
Igapäevase koogi valmistamiseks võib täidisest rasvaine välja jätta. Värsked aprikoosid võib asendada ka nõrutatud kompotiaprikooside või -virsikutega, sel juhul lisa 1 spl kartulijahu juurde.
Pirje P.