Müslipuder kahele
Vaja läheb:
- 50 g kaerahelbeid
- 4 sl müslit
- 400 ml Alpro sojajooki
- 2 sl pruuni suhkrut
- 8 puhastatud ja tükeldatud maasikat
Sega kõik kokku ja naudi!
Tervislik hommikupuder
Vaja läheb:
- 0,5 dl hirss
- 2 dl sojapiima
- sool
- 1 spl goij marjad
- 1 spl inka marju
- 1 tl agaavisiirupit
Pese hirss rohke külma veega.
Seejärel aja sojapiim potis keema, lisa hirss ning keeda tasasel tulel 25 minutit.
Seejärel lisa soovi korral veidi soola, goij ja inka marjad ning agaavisiirup.
Suurepärane vitamiini ja mineraalaineterikas hommiku alustus!
Hommikupuder sojapiima ja kanepiseemnetega
Keedad pudru poolvalmis, kallad sojapiima juurde, keedad lõpuni.
Seejärel paned pudrule supilusikatäie kanepiseemneid juurde.
Võid ka muid seemneid või banaani ja marju panna lisaks.
Hea ja tervislik hommikusöök.
Head nautimist!
Soja omlett
Vaja läheb:
- 3 muna
- 3dl sojahelbeid
- 1,2dl piima
- 3/4 tl soola
- 1tl küpsetuspulbrit
Kloppige munad, segage sool ja küpsetuspulber.
Seejärel lisage sojapiim ja sojahelbed.
Segage läbi. Soovitatav küpsetada muffinipannil.
Head isu…
Tofuomlett köögiviljadega
Vaja läheb:
- 8 muna
- 8 sl vett või piima
- soola
- värskelt jahvatatud musta pipart
- 2 sibulat
- 2 paprikakauna
- 1 sl majoneesi
- 300 g naturaalset tofut
- õli praadimiseks
- 2 sl hakitud maitserphelist
Sibul koorida ja hakkida. Paprikal eelmaldada varrepoolne ots, seemned ja valged membraanid, viljaliha tükeldada väikesteks kuubikuteks. Õli kuumutada pannil, lisada köögiviljad ja kuumutada 3–4 minutit, pidevalt segades. Munad segada lahti, lisada vesi, sool ja pipar, majonees. Lõpuks lisada väikesteks kuubikuteks lõigatud tofu. Omletisegu valada pannile köögiviljade peale ja kuumutada tasasel tulel, kuni omleti alumine poolt on kauni pruuni värvi saanud ja pind hüübinud. Omlett lõigata pooleks ja libistada taldrikutele, peale raputada hakitud peterselli, tilli, murulauku või rohelist sibulat.
Hiinapärane omlett
Vaja läheb:
- 5 tk muna
- 5 sl vesi, rõõsk koor või vähkide ja seente vedelik
- 0.5 tl sool
- veidi valge pipar
- 2 sl *õli
- 0.5 tk sibul
- tükk porrulauk
- 0.5 tk (kuni 1 tk) varsseller
- 1 dl herned
- 0.5 tl ürdisool
- 1 sl sojakaste
- 2 dl kooritud krevetid
- 2 sl (kuni 3 sl) praadimiseks rasv
Klopi munad ja vedelik kausis kahvliga segi. Lisa maitseained. Koori ja haki sibul. Loputa aedvili ning lõika hästi õhukesteks tükkideks.
Kuumuta aevilja pannil kuumas õlis, lisa herned, maitseained ja krevetid. Sega aedvili ning krevetid omletisegu hulka. Kuumuta rasv suurel teflonpannil. Vala omletisegu pannile ja sega seda puukahvliga mööda põhja tõmmates.
Raputa panni ja vaata, et omlett oleks enne taldrikule libistamist panni küljest lahti. Serveeri hiinapärase omleti juurde tomatiketšupit või tomatipüreed. Hiina omleti aineid võib muuta vastavalt sellele, mis on käepärast.
Lõheomlett tofuga
Vaja läheb:
- 300g lõhefileed
- 300g tofut
- veidi rohelist sibulat
- veidi tilli
- 3 muna
- 1 suur tomat
- näpuotsatäis roosat lauasoola
- näpuotsatäis musta pipart
- 2 dl sojapiima
Lõika lõhefilee ja tofu väiksteks tükkideks. Samuti haki roheline sibul, till ning tomat. Seejärel sega kõik koostisained kokku ja vala küpsetusvormi.
Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit või kuni omlett on pealt kuldkollane.
Lusikaomlett
Vaja läheb:
- ühest piimakeedust saadud okara,
- 1-2 talu kanamuna
- soola ja ürte pisut
- aurutatud kookosrasva
1. Vispelda kanamuna lahti,lisa okara,sool ja ürdid vispeldades.
2. Kuumuta pannil kookosrasv ja tõsta supilusikaga segu pannile.
3. Küpseta madalamal kuumusel kuldseks kummaltki poolelt.
4. Maitseb soojalt ja on hea külmalt.Lisandid saab valida just omal valikul.
Soovitus:
1.Sama muna-okarasegu võib küpsetada muhvinivormides kas soolasemana või magusamana. Magustada sobib palmisuhkru/stevia või meega, aga mitte siirupiga +näiteks jõhvikad/õunatükid vm.
Jahtunult lisa suts tofu-külmpresskookosrasva ja jõhvikakreemi. Õhu ringlusega ahjus olen küpsetanud 170 kraadi juures ca 30 min.