Sobib hästi neile, kes soovivad piimatooteid vältida.
Liivataignast põhi:
80g taimerasva võid, 2 dl durum nisujahu või tavalist nisujahu (võib ka omavahel segada) 4spl vett, 1tl kuhjaga küpsetuspulbrit. Soovi korral veidi soola ja suhkrut.
Sulatage või, lisage jahu ja sinna segatud küpsetuspulber, sool, suhkur ja vesi. Sega ühtlaseks. Taigen peab jääma nn pallikeseks. Suru see 24cm diameetriga vormi.
Täidis:
- 400 gr kanafileed (pruunistada pannil, võib lisada pestot ja mangokarrit)
- 1 väike purk (227 gr) ananassi tükke konservist
- 8-10 kirsstomatit
Kõik need laotage taignale. Kloppige kausis segamini ja valage täidisele peale:
- 400 gr maitsestamata sojajogurtit
- 4 muna
- Provance maitseainesegu
- Natuke soola
Soovi korral võib lisada ka riivjuustu või sinihallitusjuustu (aga siis ei sobi toit piimatoodete vältijale). Küpsetage ahju keskosas 180 kraadi juures 1 tund, kuni pirukas on pealt õrnalt kuldne või servast veidi pruunikas.
Riina S.