- 2 muna
- 2 dl pruuni suhkrut (või valget, kui pruuni pole)
- 3-5 vart rabarberit (mida jämedamad varred, seda vähem neid kulub)
- 4 dl jahu
- 0,75 tl soodat
Vahusta 2 muna ja 2 dl pruuni suhkrut. Koori ja tükelda rabarbrid kuni 5 mm paksusega seibideks.
Lisa muna-suhkrusegule 4 dl jahu (näiteks tumedat jahusegu, võid lisada ka pooleks tavalisega jahuga) ja 1-1,5 klaasi sojapiima.
Sega taigen ühtlaseks. Kui taigen jääb liiga kuiv ja tükiline (oleneb jahudest), lisa vett, kuni taigen on küpsetamiseks sobiva konsistentsiga. Sega juurde rabarbritükid ja 0,75 tl soodat ja ole valmis praadima ja nautima!
Sellest vedela hapukoore taolise konsistentsiga taignast on hea teha väikesi pannkooke.
* Sügisestest rabarbrivartest saab ka teha, need on peenema varrega, õhema koorega ja neid ei pea koorima.
* Saab ka pohladega proovida rabarberite asemel.
* Soovijad võivad magusamaid pannkooke ka teha, kui suhkrut rohkem panna. Pruun suhkur annab vähem magusa tulemuse kui valge, seda tuleks ka arvestada.
Kui on soov teha ilma soodata, ei kerki pannkoogid nii kohevaks, aga süüa sobivad ikka.
NB! Kui rabarbri asemel teha pohladega, lisage soodaga reageerimiseks 1 tl õunaäädikat.
Head isu!!!
Ilusat sügist!