Röstimiseks sobivad kõik sojaoad, ka varem ettevalmistatud keedetud, aurutatud või sügavkülmas säilitatud.
Kui tahate peenemat sojaoa rösti, siis on olemas purustatud sojauba, mis sobib imeliselt.
Sojauba tuleb hoolikalt pesta, leotada külma veega kaetult vähemalt üle öö ( kuni 18 tundi maksimaalselt ). Seejärel nõrutage sojaoad, loputage veelkord ja keetke vaiksel tulel 1-1,5 tundi maitsestamata vees. Keetmise aeg oleneb, millist pehmuse astet soovite.
Sojaoa kogust valides arvestage, et kuivatatud sojauba paisub leotamise ajal ca 2,5 korda.
Kui olete piimamasina omanik, siis on lihtsam. Kallake sojaoad pärast leotamist piimamasinasse valage külm vesi maksimaalse tähiseni ja kasutage Stew režiimi. Aega läheb ca 38 minutit ja oad parajalt pehmed. Piimamasinat kasutades pole purustatud uba vaja leotada (pesta aga küll). Nõrutate oad ja võite hakata röstima!
Tervetel sojaubadel leotamise ajal eraldub õhuke koor ja koor tõuseb tavaliselt vee peale. Nende eraldumist saab aidata käte vahel sojaube veidi hõõrudes leotamise lõpus. Koored on soovitav eemaldada.
Röstida on lihtne 150-200kraadilises küpsetusahjus. Pöördõhuga ahjus kuivavad sojaoad kiiremini. Algul segage puulabidaga harvemini, lõpupoole tihedamini.
Maitsestatud rösti soovides segage märgade ubadega soovittud lisandid. Maitse teeb hõrgumaks vähese koguse hea õli kasutamine, ka maitseõlid sobivad.
Kui soovite magusat rösti, lisage kaneeli, palmisuhkrut, õige pisut roosat soola, värsket sidrunimahla sidruniõli ja pisut avokaadoõli.
Röstida saab ka pliidil pannil. Tuleb hoida parajat temperatuuri ja pidevalt segada.