Valmistamisaeg: 20 minutit. Jagub kuni 4 sööjale
· 3 sl õli
· 2 koduaia kanget sibulat
· ½ tl jämedat meresoola
· natuke värskelt jahvatatud musta pipart
· 4 küüslauguküünt
· 110 g hakksojamassi (kuivatatud kujul)
· 1 sl pruuni suhkrut
· ¼ tl kuivatatud tüümiani
· 750 ml püreestatud tomati konservi (basiilukuga)
· värsket basiilikut
· + serveerimiseks suvikõrvitsa “spagette” (soola ja suhkruga pruunistatult)
Aja wok pannil õli kuumaks. Lisa hakitud sibulad, sool ja pipar. Prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae 30 sekundit. Lisa soja mass, suhkur, tüümian ja püreestatud tomatei konserv. Lase 5 minutit podiseda, kuni soja hakkmass on pehmed ja paisunud. Maitse ja lisa vajadusel maitseained, kui vajadus. Kaunista värske basiilikuga, mida võid ka hakkida Bolognese kastme sisse ja serveeri suvikõrvitsa “spagettidega”.
Suvikõrvitsa “spagetid” saad nii. Koorijaga saad lihtsalt suvikõrvitsast õhukesed viilud viilutada. Viska need kuumale pannile, pruunista mõni minut pruuni suhkru ja näuotsatäie meresoolaga. Voila! Serveeri ja naudi!