- 250 g spagette
Sojahakkliha-tomatikaste:
- 1,5 dl sojahakkliha (kuiv)
- 2,5 dl kuuma vett
- 1 köögiviljapuljongikuubik või veidi Meresoola ja maitsetaimi (basiilik, aed-moorputk, petersell, seller, ingver, küüslauk vms)
- 1 sibul
- 200-300 g kõrvitsat
- 400 g purustatud tomatit
Juustukaste:
- 2 spl võid
- 4 spl jahu
- 6 dl sojapiima või 6 dl vett ja 0,5 dl sojajahu
- 1 dl riivitud juustu ja 0,5 tl paprikapulbrit
- veidi maitsesoola
Keeda spagetid. Valmista sojahakkliha-tomatikaste. Selleks lase sojahakklihal maitsestatud kuumas vees 5-10 min paisuda. Hauta õlis sibul, lisa riivitud kõrvits. Lisa purustatud või tükeldatud tomat ja hauta kergelt. Lisa sojahakkliha, maitsesta, lase haududa 5 min.
Valmista järgmisena juustukaste. Kuumuta jahu võis, lisa sojapiim. Lisa lõpuks riivitud juust ja paprikapulber. Lao vormi kihiti kastmed ja spagetid, kõige alumine soja-tomatikaste, kõige peale juustukaste. Küpseta 200 C 30-40 min.
Autor Heli U.