- 250 gr värsket tofut (3 keskmist tofublokki)
- 1 munakollane
- 10 kuivatatud seent (nt shiitake seeni, aga võib julgelt kasutada hoopis Eesti metsaseeni)
- 4 viilu kõvaks läinud musta leiba
- 1/2 tl soola
- 1/3 tl rafineerimata roosuhkrut
- 1/2 värskelt purustatud musta pipart
- u 200 ml taimeõli
Leota kuivatatud seeni soojas vees u 20 minutit, kuivata majapidamispaberiga ja haki peeneks. Aseta kõrvale.
Kuivata tofu liigsest vedelikust (nt majapidamispaberi abil), murenda tofukuubikud näppude vahel ning aseta kaussi.
Lisa tofule 1 munakollane ning sool, suhkur ja purustatud must pipar.
Lisa segusse hakitud seened.
Sega segu kahvliga läbi, et kõik maitsed omavahel seguneksid. Vooli käte vahel pallikesed, aga ära liigselt pigista, segu peab jääma pehme ja kerge.
Riivi kuivanud leib jämedama riiviga (vöib kasutada ka juba valmis riivleiba/riivsaia puru, kuid on parem, kui leiva tükid on natuke suuremad, sest nii nad kleepuvad paremini tofupallide külge). Veereta ettevaatlikult tofupalle riivitud leiva purus või pudista puru pallide peale nii, et see kataks ühtlaselt kogu pinna.
Kuumuta taimeõli suures sügavamas pannis kuni õli on kuum kuid mitte ülikuum (kuumust vöib testida väikese leivatükiga, asetades selle õli sisse, õli temperatuur on õige kui leib hakkab särisema, kuid ei kõrbe esimestel minutitel ära). Aseta ettevaatlikult tofupallid õli sisse, prae u 5 – 8 minutit neid (näiteks pulkade abil) ümber pöörates .
Aseta valmis tofutrühvlid majapidamispaberi peale paariks minutiks nõrguma.
Eriti head on need soolased trühvlid koos sojakastmega, kuid on head ka niisama põske pista.
Autor Madli R.