- 400 g ehk kahest masinatäiest sojapiimast saadud kohupiima
- 100 -150g ehk 2 dl sidrunimaitselist okararösti
- 4 kerget sl indiaanisuhkrut vm.
- 2 tl head õli, mis võib ka ära jääda
- vanillsuhkrut
Töötle segu blenderi või saumikseriga. Jaota nelja serveerimisnõusse kihiti sidrunimaitselise okararöstiga, lõpuks lisa mõned maasikad melissilehega.
Sama segu võid ka lihtsalt kokku segada, karpi panna ja piknikule vms kohta kaasa võtta.
Viiluta banaan ja külmuta sügavkülmas (mis toimub väga kiiresti).
Võta külmunud banaanilõigud, lisa tassitäis maasikaid. Saadud segu mikserda ühtlaseks kohe, kui banaan on pisut sulama hakanud, lõpuks lisa juurde umbes 200g sojakohupiima.
Maitsesta vajadusel mee, siirupi või suhkruga. Lisa vanillsuhkrut ja jäta sügavkülma. Püüa poole tunni pärast segada/vahustada ja nii 2-3 korda.
Nüüd on jahe suvemaius tarvitamiskõlblik, kui soovid võid jätta sügavkülma ja hiljem tarvitada.