Keeda liiter sojapiima ja kalgenda sojakohupiimaks ehk tofuks. Lisa nõrutatud kohupiimale, mida on vähemalt ca 150g, 1sl jahvatatud chia seemneid (ca 15g).
Sega ja jäta köögilauale valmima. Umbes poole tunni möödudes on mass paksenenud, kuid säilitanud oma õhulisuse. Saadud tofu-chia mass on valmis maitsestamiseks ja seda võib kohe süüa! Chia seemned võib asendada ka pähklitega, kui leotate pähkleid vähemalt 12 tundi ja siis purustajaga peenestate.
I variant
Saadud massile segage hulka pisut Herbamare ürdisoola chilliga. Veeretage teelusikasuurused pallid ja pruunistage pisut tulisel pannil viinamarjaseemneõlis või kookoseõlis.
Tulemuseks saate õhulised, väga maitsvad, ilusad lisandid aurutatud aedviljale koos brokoliidanditega. Maitsvad ka külmalt. Antud kogusest piisab 2-3 inimesele üheks õhtusöögiks.
II variant
Saadud massi võib maitsestada peenestatud küüslaugu, värske tilli ja Herbamare ürdisoolaga, mett või siirupit lisage soovi korral 1tl. Segage kõik kokku ja tarvitage võidena. Säilib külmkapis ca nädala.
III variant
Sega saadud massile kuivatatud õunu, marju vms koos vähese toorsuhkru või siirupi (vajadusel) lisamisega. Maitsesta vajadusel sidruni või laimi värske mahla ja paari terakese soolaga. Paiguta segu sobivasse koogivormi, lase seal valmida vähemalt paar tundi või koguni järgmise päevani. Vala vormist vaagnale ja mõnus, pisut pähklimaiteline, lahe, küpsetamata kook on olemas.
Võib pakkuda vanillikastme, vahtrasiirupi vms.