Toidublogijate retseptikonkursi võitja! Eesti Sojaliit korraldas 2013. aasta novembris välja retseptikonkursi Eesti tuntuimatele toidublogijatele. Retseptikonkursi auhinna, romantilise spaa-puhkuse kahele võitis Sandra Vungi toreda jõuluhõngulise praekapsa-tofupiruka retseptiga:
Praekapsa-tofupirukas
Praetud tofukuubikud ja krehvtine kapsas sobivad siin lihtsalt võrratult. Ideaalne jõuluaja suupoolis!
28 cm läbimõõduga ümmargune pirukas
Vaja läheb:
- 500 g vegan ehk taimset lehttainast (nt.“Säästu“)
- paar spl õli
- 250 g kõva tofut
- 1 spl paprikapulbrit
- 1 purk Põltsamaa Felixi praekapsast porgandiga (520 g)
- 5 spl Alpro sojakoort (võib ka ära jätta)
Tõsta tainas mõned tunnid enne kokkamist sügavkülmast tavalisse külmkappi, et see saaks piisavalt sulada ning oleks mugavam töödelda. Pane ahi 180 kraadi juurde eelkuumenema ning valmista täidis. Selleks kuumuta pannil paar supilusikatäit õli, lisa kuubikuteks lõigatud tofu (mina kasutasin köömnetofut) ja prae, kuni tofukuubikud on kuldpruunid.
Lisa paprikapulber, sega ning prae veel umbes pool minutit. Seejärel lisa praekapsas ja soovi korral sojakoor. Sega kõik korralikult läbi ning prae paar minutit, kuni vedelikku on natuke vähemaks jäänud.
Määri 28 cm läbimõõduga ümmargune lahtikäiv koogivorm õliga. Lõika lehttainas pooleks ning rulli jahusel pinnal mõlemad tainaruudud natuke õhemaks. Aseta üks tainaruut koogivormi põhja ning näpista ääred ümaramaks. Lisa kogu täidis.
Nüüd aseta teine tainaruut kõige peale ning näpista alumise ja ülemise taina ääred kokku ja silu ääri natuke ümaramaks. Torka kahvliga pirukasse mõned augud. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Lase enne lahtilõikamist ja serveerimist natuke jahtuda.
Autor Sandra Vungi