Tarbida võib seedeensüüme, aga teine võimlus, mis lausa tervele maole head teeb, on vabade aminohapete tarbimine. Need on puhtad üksikud aminohapped, mis juba on ehitusklotsi suurused ega vaja enam lagundamist. Need ei vaja täiendavat seedimist ja imenduvad ülemise seedetrakti kaudu kiirelt.
See tähendab, et kõiki neid seedeensüüme pole tarvis õiges järjekorras ja õigetes kogustes, ning pole ka vaja muretseda selle üle, kas tarbite piisavalt vajalikke aminohappeid. Niimoodi saavad aminohapped liikuda otse soolikatesse ja toota taas kehale omaseid ensüüme, ning liikuda vereringesse, et toota kogu kehas vajalikke valke.
Vabade aminohapete NNU on suurusjärgus 90% või enam. Vabade aminohapete tarbimine on kõige tõhusam viis päevase vajaliku aminohapete koguse tarbimiseks, millega ehitada ja säilitada optimaalset valgutaset.
Näiteks 227 grammi liha sisaldab umbes 60 grammi valku. Samasuguse või isegi suurema koguse valku saab vaid 6 grammist vabadest aminohapetest. 6 grammi vabu aminohappeid või isegi rohkem saab ka 907 grammist tofust või muust sojavalgust.
Aminohappeid saab tarbida üksikult ja igaühel neist on oma eelised organite ja süsteemide tervisliku struktuuri ja toimimise tagamisel. Suurima kasu annab aminohapetega toidulisand, mis sisaldab kõiki aminohappeid optimaalses tasakaalus ja katab kogu valguvajaduse.