Valge pasha
Vaja läheb:
- 150 g sojakohupiima (ühest masinatäiest sojapiimast saadud)
- 30 g heledat siirupit
- 15 g külmpress kookoserasva
- 15 g kookosejahu (võib ka ära jätta,kui soovid kohupiimasemat segu saada)
- 1 tl värsket sidrunimahla (olenevalt siirupi maitsest)
- paar tera meresoola
Valmistamine:
Sega kõik toiduained omavahel, jättes sulatatud kookoserasva viimaseks.
Maitsesta täiendavalt vajadusel ja paiguta tofupressimise vormi, paigutades raskuseks ca 200-300g ese või kasuta pashavormi. Kui neid abivahendeid ei ole, kasuta uut lillepotti või sobivat sõela.
Tofuvormi puhul on sobiv võtta sojakohupiima ca 450g.
Täpiline pasha
Vaja läheb:
- 150 g pehmet tofut (ühest masinatäiest keedetud piimast saadud sojakohupiim)
- 20-30g (2-3sl) siirupit /vedelat mett /indiaanisuhkrut
- 10g (2 kuhjaga tl) jahvatatud chia seemneid
- 2 tl taimeõli omal valikul
- 5 g (1 tl) kookosejahu
- 5g (1sl) tahhiinipastat (võib asendada 2tl seesamiseemnetega)
- 1tl vanillisuhkrut
- ½ tl värsket sidrunimahla
- 10-15min leotatud rosinaid ja godji marju (leotusvesi joo kindlasti ise!)
Valmistamine:
Sega sojakohupiim chiaseemnetega ja jäta lauale paisuma pooleks tunniks. Kui soovid,võid chia seemned sõeluda kohupiimahulka, kestad eemalduvad siis! Mina ei eemaldanud neid!
Lisa ülejäänud ained chia-kohupiimamassile segades kahvliga, et mass jääks õhulisem. Maitesta vajadusel täiendavalt. Paiguta saadud segu sobivasse vormi kerge vajutise alla.
Merike Tärk